Bitcoin ve Altcoin dışında farklı bir içerik ile karşınızdayız. Bugün Fotoshop yapma ile ilgili bazı bilgileri sizlerle paylaşacağız. Sırasıyla kaliteli bir photoshop için neler gerekli, hangi programlar kullanılmalıdır, sırasıyla bunlardan bahsedeceğiz.
Yazıya başlamadan önce sizi çok bekletmeden direk işleme geçmek isterseniz aşağıdaki linkten tıklayabilirsiniz. Ancak biz yönergeleri takip ederek tamamlayıp yorum yapmanızı tercih ediyoruz.
Aşağıda da photoshop yaparken dikkat edilmesi gereken 5 altın kuralı sizlerle paylaşıyoruz.
1) Çalışacağınız programa karar verme
Dünya üzerine binlerlerce fotoshop ile ilgili program bulunmaktadır. Bunlar içerisinde karar vermeniz gereken ilk şey online photoshop yapmak mı? Yoksa bilgisayara kurulan standart programlardan yararlanmak mı? Şunu bilmeniz gerek kolay photoshop yapmak için internet uygulamalarını, kaliteli fotoshop yapma için ise bilgisayara kurulu olan programları öneriyoruz.
2)Yapacağınız çalışmayı hayal gücünüzde canlandırın
Birleştireceğiniz fotoğrafları, fotoğraflar üzerinde yapacağınız değişiklikleri ilk önce hayalinizde canlandırmalısınız. Ön çalışma yapmadan rastgele fotoğraflar üzerinde yapacağınız işlemleri beğenemeyeceksiniz ve zaman içerisinde fotoshop yapma programından ilk günkü etkiyi alamayacaksınız.
3)Fotoshop uygulaması gerçekleştireceğiniz fotoğrafların kalitesi
Dikkat edilmesi gereken bir diğer hususta fotoğrafların kalitesidir. Fotoğrafların kalitesi ne kadar iyi olursa fotoshop çalışmanızın verimliliği de o kadar artar. Telefon ile çektiğiniz bir fotoğrafın profesyönel fotoğraf makinesi ile çekilmiş arasında çok büyük far vardır. Zaten bu işi photoshop yaparak para kazanma amacıyla gerçekleştirenler mutlaka kaliteli bir fotoğraf makinesi kullanmaktadır.
4)Kullanacağınız programın Türkçe olmasına dikkat edin
Online yada bilgisayara kurulmuş olan herhangi bir programın Türkçe olması çok önemlidir. Aksi taktirde aradığınız bir menünün ne işe yaradığını öğrenene kadar gerçekten çok zaman kaybedersiniz. Böyle bir problem yaşamamak adına mutlaka Türkçe bir photoshop programı tercih etmelisiniz.
5)Programlardaki menü bilgisi
Kullanacağınız programlardaki menülerin ne işe yaradığını önceden bilmeniz yapacağınız çalışmadaki verimliliğinizi artıracaktır. Bu nedenle menülerini bildiğiniz programı seçmeniz sizin çalışmalarınıza ekstra bir değer ve kolaylık kazandıracaktır.
Fotomontaj yap
Fotoshop ile fotomontaj aslında aynı şeyler değildir. Kısaca aradaki farkı hemen sizlere anlatalım.
Fotoshop, program üzerinde yapılan herhangi bir çalışmaya verilen isimdir. Ancak fotomontaj genellikle bir insanın yada başka bir canlının herhangir uzuvunu yada bir bölgesini değiştirerek farklı bir görünüm elde etmeye denir.
Aşağıda da örnek bir fotomontaj uygulamasını sizlerle paylaşıyoruz. Bu şekilde fotomontaj yapmanız halinde hiç fark edilmeyen çalışmalara imza atabilirsiniz. Fotoğrafta yumurtaların üzerine insan kafaları yerleştirilmiş. Öylesine kaliteli fotomontaj yapılmış ki hiç bir şekilde gerçeğinden ayırt edilmiyor.
Fotomontaj nasıl yapılır
Şimdi de sizlere örnek bir fotomontaj çalışması nasıl yapılır maddeler halinde anlatacağız. Bu işlem için adobe photoshop programını kullanacağız.
3 adımda fotomontaj nasıl yapılır
1)Kendinize en az 2 fotoğraf belirleyin
Çalışmaya başlamadan önce 2 fotoğraf belirleyip uygulamayı yapacağınız programa yükleyin. Biz adobe photoshop tercih ettiğimiz için ona yüklemeyi gerçekleştirdik. Captan America ve bir insan selfie pozisyon fotoğrafını kafa bölümünü birleştireceğiz.
Kafa bölümünü seçebilmek için programda yer alan hızlı seçim aracını kullanacağız. Bu araç sayesinde fotoshop programında renklere bağlı olarak istediğimiz bölgeyi seçebiliriz. Kafa bölümünü seçme işlemini bitirdikten sonra seçtiğimiz bölümü kesip Captan America posterinin üzerine yapıştırıyoruz. Kesme ve yapıştırma işlemini bitirdikten sonra 2. adıma geçebiliriz.
2)Fotoğrafı Captan America posterine uyguluyoruz
Bu işin aslında en zor kısmıdır diyebiliriz. Kafa bölümünü kestikten sonra Captan America fotoğrafı ile fotomontaj yardımıyla birleştirmeye çalışacağız.
Bu işlemi gerçekleştirebilmek için klavyemizin CTRL ve T tuşlarına aynı anda basarak serbest dönüştürme aracımızı aktif hale getiriyoruz. Yüz bölümünün 4 köşesinden dilediğimiz gibi hareket ettirip yüksekliğini ve genişliğini ayarlayabiliriz.
3) Son adım fotoshop yapma çalışmamızın bitişi
Fotoğrafı Captan America’nın kafasına oturttuktan sonra fazlalık kısımlarını silerek ayarlamaları yapıyoruz ve sonuç aşağıdaki gibi oluyor.
Fotomontaj çalışmanızın belli olmayan profesyönel bir görüntüye sahip olmasını istiyorsanız, bitime doğru bazı ekstra özellikler kullanabilirsiniz. Parlaklık kontrast ve renk ayarlarını değiştirip 2 resmin parlaklığını eşitleyebilirsiniz.
Bizim çok fazla vaktimiz olmadığı için bu çalışmada kısa bir uygulama ile ancak bu kadar yapabildik. Sizler daha fazla zaman ve emek harcayarak daha kaliteli photoshop çalışmaları gerçekleştirebilirsiniz. Tabii bunların dışında bir de yetenek faktörü bulunmaktadır. Her insanın her konuya yeteneği olmadığı gibi photoshop programlarına da yeteneği olmayabilir.
Mustafa Hocam, çok güzel detaylı bir anlatım gerçekleştirmişsiniz. Ben yazdıklarınızı harfiyen okudum. Ancak bana adobe fotoshop yapma programı indirme linkine ihtiyacım var. Sayfanızda baktım sadece çalışmaların nasıl gerçekleştirildiğini yazmışsınız. Mümkünse eğer sizi çok da uğraştırmayacaksa, bana indirme linkini gönderebilir misiniz? Hatta buradan paylaşmanıza bile gerek yok. Mail adresime göndermeniz yeterli olacaktır.
Arkadaşlar daha nasıl yardımcı olayım detaylı bir şekilde anlattım tüm işleyişi nasıl çözemiyorsunuz hala anlamadım. Yani çalışmanız çok kötü olabilir ama sonuçta online photoshop yapıyorsunuz. Yani normal bilgisayara yüklenmiş bir program olsa, daha kaliteli çalışmalar çıkabilir. İsterseniz adobe’nin çıkardığı programı indirebilirsiniz. Ancak bu programın ücretli olduğunu hatırlatmama gerek yok sanırım.
Bence kolaylıkla kullanabileceğiniz bir program varken, hiçte bilgisayarınıza bir şey yükleyip yavaşlatmanıza gerek yok. En temizi internet üzerinden fotomontaj yapmak, bu arada bu programı beğenmediyseniz eğer bu tarz milyonlarca program mevcut. Google kullanarak istediğiniz ihtiyaçlarınız doğrultusunda uygun çalışmayı tasarlayabileceğiniz yazılımı bulabilirsiniz. Yine de çalışmalara ilgi duyanlara elimden geldiğince destek olmaya çalışacağım.
Hocam gözünü seveyim bana bir fotomontaj yap be , herkesinden farklı olsun bak ikinci yorumum bu. Olmuyor beceremiyorum. Sana mail attım kafamı şöyle ünlü youtube Başak KARAHAN yapamaz mısın? Kendisini dış görünüş olarak çok beğeniyorum ve seviyorum. Vallahi halledersen karşılığını para ile de ödeeyebilirim
Arkadaşlar kusura bakmayın çok yoğun çalıştığımız için mesajınıza daha yeni dönüş yapabiliyoruz. İstediğiniz çalışmaları muhtemelen zaten biz dönüş yapana kadar halletmişsinizdir diye tahmin ediyoruz. Ancak fotoshop konusuna gelecek olursak, dediğim gibi bu konu tamamen sizin yeteneğinize kalmış bir şey. Elimden geldiğince basit bir şekilde sizlerle paylaşmaya çalıştım. Bu arada bir ara özel ders vermeyi düşünüyorum konuyla ilgili gelebilen olursa. Yakın zamanda herkese duyuru yapıp, açıklayacağım.
Melda arkadaşımın da dediği gibi sanırım konu ile ilgili benim bir yeteneğim yok. Sabahtan beri düzgün bir fotoshop yapmak için uğraşıyorum. Ne yaptıysam adam gibi bir şey yapamadım.Güzel çok detaylı bir anlatım yapmışsınız ama yine de beceremiyorum. Mümkünse mail adresimden ulaşım banada yönlendirme sağlayabilir misiniz?
Aynı sizin gibi bende kendi fotoğrafıma bir çalışma istedim. Yaptığınız tüm işlemleri de gerçekleştirdim. Ancak ne yazik ki siniki kadar kaliteli olmadı. O kadar uğraşıp fotoshop yaptım ve sonucu hüsran oldu.
Çalışmamda Adobe photoshop cs3 programını kullanarak kafam ile Angelina Jouline’nin kafasını birleştirmeye çalıştım. Ne yaptıysam oldukça kalitesiz ve amatör bir çalışma oldu. Lütfen konu ile ilgili yardım edebilir misiniz? Hatta ben size fotoğrafımı göndersem, siz halledebilir misiniz? Gerçekten bu durum benim için çok önemli. Gerekirse bunun karşılığında bir ücret de sizlere verebilirim.